Minulle personoitu Berliini

Vielä kerran pojat…

Itselle räätälöidyt ja persoonalliset asiat ovat selkeästi kova juttu Berliinissä. Kaupungissa on huikea määrä mitä erilaisimpia kirppareita, second hand -kauppoja ja vintage-puoteja, joiden artikkelit eivät taatusti kävele kotikaupungissa vastaan. Myös ketjuihin kuulumattomia kauppoja ja käsityöläisten työhuoneita on kivijalat pullollaan. Mutta näiden valmistarjonnan mestojen lisäksi törmäsin Berliinissä kolmeen konseptiin, joiden kaltaisia toivoisin Suomeenkin.
Suunnittele itse laukkusi

Packattack tekee laukkuja kierrätysmatskuista, esimerkiksi vanhoista purjeista. Voit valita useasta vaihtoehdosta haluamasi koon, mallin, läpän, sivukankaat, takaosan, sisätaskun – ja he surauttavat sinulle haluamasi laukun 100% käsityönä. Toimitusaika tosin on useamman päivän.
T-se-itse-t-paita
Parin korttelin päässä Packattackista on paitapaino nimeltä Yack Fou. Ja minä kun luulin, että suomen kieli on ainoa sanamuunnoskieli. Yack Foussa voit valita painatuksen, paidan mallin, värin ja koon, ja kuvio prässätään haluamallasi tavalla ihan odotellessa.
Hullu helmikauppa
Tukadun helmikaupan valikoimiin kuuluu kaikkea mahdollista ja mahdotonta, mitä ihminen vain voi keksiä ripustavansa koruun. Olin bongannut Mitten Tukadun jo aiemmalla reissullani, mutta en silloin jäänyt ostostelemaan täyteen ammuttuun liikkeeseen. Mutta en tiennyt, että Tukadussa voi myös tehdä koruja paikan päällä, ennen kuin ystäväni vinkkasi Kemikaalicocktailin blogikirjoitukseen. Ystäväni teetätti itselleen käsilaukkuvieheen ja minä noukin laareista tarvikkeet muhkeaan Marokko-henkiseen kaulakoruun. Siitähän tuli vieläpä ihan toimistokelpoinen.
Loppuun vielä erityiskiitokset semilokaaleille ystävillemme, jotka tutustuttivat meidät näihin ja muihin huippuihin paikkoihin!