Sukkanauharitarikunta

En tykkää suomia ihmisten ulkonäköä. Yleensä jos avaan suuni jonkun pukeutumistyylistä, teen sen positiivisessa mielessä ja ihaillen, mutta nyt on pakko avata sanainen arkku.

En ymmärrä, miksi lehdet hehkuttavat Jenni Haukion tyyliä. Ei pitäisi lukea roskalehtiä, tiedän, mutta viimemmäksi näin häntä verrattavan Jackie Kennedyyn. Olin osannut odottaakin vertausta, onhan Haukiokin kolmekymppinen kotelomekkoja suosiva presidentinpuoliso. Mutta ero vain on siinä, että Jackie oli tyyli-ikoni ja Jenni pelkästään neutraalin ok pukeutuja.

Tänään prinsessa Estellen ristiäisissä Jenni oli pukeutunut ihan ok:sti. Asuun olisi sopinut mainiosti jokin pääviehe tai hattu, mutta toisaalta, onhan se myös hienon tasavaltalaista olla paljain päin kuninkaallisissa kemuissa. No, pääkoristeen puute ei nyt ollut se juttu. Juttu oli Jennin rintarossi: Pystyykö joku tarkkasilmäisempi sanomaan, millainen koru oli kyseessä (esim. HS.fi-sivustolla, kuva 4/7)? Kun minusta tuo rintarossi näytti ihan Katariina Guthwertin tekemältä Yleisurhoollisuusmitalilta. Minullakin on sellainen, Scarlett O’Hara.

Jenni, Jenni, mikäli kyseessä oli Yleisurhoollisuusmitali, niin olisit ehkä voinut miettiä sitä vielä kerran. Onhan se tosi särmä koru, mutta ei ehkä kuitenkaan kaikkein sopivin tilaisuuteen, jossa Ruotsin kuningasperheen naiset kantavat ihan oikeasti Kalle-Kustaan kuvalla varustettua, silkkiruusukkeella koristeltua rossia. Tavallaanhan Yleisurhoollisuusmitali on tosi hauskaa kettuilua monarkiaa ja kaiken maailman seremoniallisia ritarikuntia kohtaan, mutta et ehkä tarkoittanut sitä sellaiseksi.

Tai kertoisit edes, kenen kuva Yleisurhoollisuusmitalissasi oli.