Asuntosi aineenvaihdunta

Valtaosa kerrostaloasujista puhdistaa lattiakaivonsa harvemmin kuin kerran vuodessa, osa ei raota viemäriaukon ritilää koskaan. Eihän lattiakaivon ronkkiminen ja viemärin odöörit mitään ihanuutta ole, mutta röörit on hyvä renssata muutaman kuukauden välein. Valtaosa lattiakaivoon kertyneestä möhnästä on hiuksia ja niihin tarttunutta pölyä, hilsettä ja pesuaineiden jämiä. Paras tapa päästä mönjästä eroon on laittaa kumihanska kauniiseen käteen ja noukkia tupot roskikseen.

Miksi aikuisen ihmisen on leikittävä ällöttäviä löllöleikkejä kylpyhuoneessaan?

Välttääksesi turhien myrkkyjen kaatamista viemäriin. Hiustukkojen poistaminen puhdistusaineilla vaatii melkoisen myrkyn, eikä lattiakaivoon kaadettu kemikaalilitku edes ulotu kaikkiin paikkoihin, jonne hiustukot ovat takertuneet. Kun poistat pahimmat hiustukot lattiakaivosta säännöllisesti käsin, vältät tarvetta turvautua kemikaaliputkimieheen.

Säännöllinen lattiakaivon puhdistus estää siis viemäritukoksia, eli se estää myös potentiaalisia kosteusvaurioita. Tukkoinen tai huonosti vetävä viemäri aiheuttaa veden nousua lattiakaivossa, mikä voi puolestaan johtaa kosteusongelmiin, varsinkin jos lattiakaivossa liiaksi lilluva vesi pääsee hiipimään vedeneristeen alle.

Puhdas lattiakaivo ei haise. Tuoksuton sisäilma on paitsi viihtyisyys- myös terveellisyystekijä.