Noch einen Koffer in Berlin

Ihana, ihana kesäloma alkoi Berliinin reissulla. Tämä oli toinen kertamme kaupungissa ja senpä vuoksi suurin tavoite olikin keskittyä kaupungilla maleksemiseen tiukkatahtisen nähtävyysbongailun sijaan. Ja kyllä kannatti. On se vaan niin rento ja mukava kaupunki, ei lainkaan takakireä niin kuin voisi luulla.


Kaupungista riittäisi kerrottavaa varmasti vaikka kuinka ja paljon, mutta ajattelinpa kuitenkin keskittyä ruokapuoleen. Itse haluaisin ulkomailla aina välttää pahimmat tursitimenu-linssiin-viilaus-paikat, ja otan aina mieluusti vastaan vinkkejä hyvän hinta-laatu-suhteen ravintoloista. Nyt kun kerran törmäsimme muutamaan kehuttavaan ruokapaikkaan, niin annetaan hyvän kiertää. Siis Huippuhomman Berliinin mättöopas, bitte.

Fischer-jotain Kneipe
Fischerinseln, sillan kupeessa, Märkisches Uferia vastapäätä


View Hyvää saksalaista kapakkaruokaa in a larger map

Tämä korttelikapakka tuli tutuksi jo viime reissulla, tosin valitettavasti en vieläkään muista paikan nimeä. Mutta joka tapauksessa ruoka oli taas hyvää. Listalta löytyy perinteisen saksalaisia ”huonommista osista” tehtyjä ruokia, kuten härän poskea, munuaisia ja maksaa. Ja on siellä leikkeitäkin vähemmän kokeilunhaluisille. Todella reilun pääruoka-annoksen hinta oli 10-15 euroa.

Leibniz-Klause
Mommsenstrasse 57


Edellistä paljon hienompi ravintola, joka tarjoilee myös hyvin perinteisiä saksalaisia ruokia, silti suomalaisittain ihan kohtuulliseen hintaan. Pääruokien hinta keikkui 15 euron tuntumassa. Menimme tänne, koska Fischerinselnin korttelikapakan listalla ei ollutkaan Eisbeinia, ja sitähän piti reissun aikana saada. Ravintolaa piti sympaattinen keski-ikäinen pariskunta. Tätä paikkaa voisin suositella esim. äidilleni, vinkvink 😉

Kamala
Oranienburger Strasse 69


Nimi ei ole enne, tästä mestasta sai todella herkullista Thai-ruokaa. Ei liikaa tulisuutta, ei liikaa kalakastiketta, ei liikaa kookosta, vaan ihan mielettömästi makua. Pääruokien hinnat kympin molemmin puolin. Jos mahdollista, curryt olivat jopa hiukan ylivertaisempia kuin paistetut ruuat, mutta yhtä kaikki, huippuhyvää. Bonuksena todella ystävällinen ja iloinen palvelu.

Monsieur Vuong
Alte Schönhauser Strasse 46


Aivan loistava Vietnamilais-itämaalais-tyyppinen paikka, jossa oli mielettömän hyvä tunnelma ja herkullinen ruoka. Söimme täällä kana-nuudeli-keittoa ja joimme useampaan kertaan shakeja. Pääruuan hinta noin 8 euroa, shaket 3,50 euron tuntumilla. Varoitus: jos haluat pitää oman henkilökohtaisen reviirisi isona ja koskemattomana, niin täällä se ei välttämättä onnistu. Pöydät ja istumapaikat ovat vieri-vieressä ja puheensorina on melkoinen.