Wappu


Brita-torttu on yksi ainoista mansikkakakun muodoista, josta pidän. Ennen vappua sää oli niin aurinkoinen, että päätin tehdä vappupiknikille mukaan mansikkaisen Britan. Ohje on Pirkasta, tosin mansikat eivät olleet marinoituja ja 3 dl kermaa oli aivan riittävä määrä. Itse asiassa, näin ilman marinadia kermavaahtoa olis voinut hieman raikastaa rahkalla. Hassua oli huomata, että kermavaahto alkoi juoksettua heti vatkaamisen jälkeen. Lauralle oli käynyt samoin, liekö syynä hillitön matalapaine?


Brita-tortun lisäksi tein suolaiset piirakan, jossa oli kinkkua, sipulia, kanttarelleja, paprikaa ja yrttien jämiä. Luottopiirakkapohjaani tulee

1/2 prk rahkaa
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tänä vuonna piknik-eväät tuli nautittua huovan päällä keittiön lattialla, sillä sumuinen ja kolea sää ei houkuttanut herkuttelemaan ulkona. Niinpä ullikselle lähdetetiin täydellä vatsalla vain kera skumppapullon ja lasien. Onnistunut strategia.