Joululahjakatsaus

Sinä aikana, jonka vietin Korvatunturin työsiirtolassa, sain aikaan muun muassa seuraavaa:

Samettinen apinalaukku
Kahvat rottinkia tai jotain
Apina askarteluhuopaa


Apinan rusetti on suoraan Wienistä, hotelli Sacherin aulakahvilasta ostetun mini-sacher-tortun pakettikääreestä. Kakku piti ottaa mukaan, koska emme olleet pukeutuneet varsinaisen kahvilan sisäänpääsyyn oikeuttamalla tavalla. Turkoosi takki, raidallinen kaulaliina ja limenvihreä pipo olivat siis itävaltalaisille liikaa.

Froteinen hirvipyyhe
Kangasvärit

Tölkkihirvi, oluttölkinlämmitin
Novita Aino
3 mm virkkuukoukku (kun ei sopivampaa ollut)


Näitä hirviaiheisia juttuja tulee suollettua ainakin joka toinen vuosi… Pyyhkeen painaminen oli yllättävän kivaa. Sai lätsyttää väreillä oikein koko kämmenten mitalla.

Onnenlehti-huivi, ohje Mielityltä
Stahlsche Wolle Serenade Kid Mohair, n. 170 g
5,5 mm puikot


Onnenlehdestä tuli aika kiva. Lanka oli Kuopiosta hommattua vuosikertamohairia. Made in West Germany. Vyötteen mukaan 25 g kerä oli maksanut City Sokoksella joskus 13 markkaa, mutta minä pelastin jonkun hylkäämät (lähes historialliset) 4 kerää hieman edullisemmalla hinnalla. Onko Länsi-Saksasta, City Sokoksesta ja markasta todellakin niin kauan, että sanat ovat jo alkaneet kuulostaa vierailta ja hassuilta?

Näiden lisäksi pukin konttiin sujahti muun muassa muutama Uuno-paita, heijastin ja taulu mutta niistä en ehtinyt nappailla erikseen kuvia. Muutenkin ärsyttää noi kuvat, koska ikinä ei tunnu olevan tarpeeksi valoa. Kevättä odotellessa…