Tallinna ja Tampere

Tässä kun tarkemmin miettii, niin on kyllä tullu reissattua ja rampattua ihan urakalla – onneksi tulevan viikonlopun voi olla ihan vaan kotona.

Olimme keskiviikkona päiväristeilyllä Tallinnassa. Kaikki taivaankappaleet (muutkin kuin aurinko) olivat kyllä varmaan just nappiasetelmissa, sillä oli tosi kiva ja onnistunut reissu. Jotenkin aina ennen kun olen ollut Tallinnassa, on ollut liian kylmä tai kuuma tai krapulainen olo, mutta nyt oli just loistava! Käppästeltiin koko päivä vanhassa kaupungissa, kirkoissa ja linnoituksilla. Oikein hävettää, kun tajusin, etten tiedä naapurimaan historiasta paljon mitään, vaikka se on mielettömän hieno paikka ja (siltä vähältä tietämältäni) historialtaan tosi mielenkiintoinen. Nyt pitää ottaa kyllä itseään niskasta kiinni ja selvittää vähän juttuja.

Lauran perusteellisen Tallinna-reportaasin innoittamana piipahdimme myös parissa lankakaupassa. Ja meikäläinen hamstrasi hahtuvaa pienen hahtuvapilvilinnan verran. Mutta suunnitelmat ovat jo ihan selviä, joten koiperhosille asti näistä ei riitä.


Sitten asiasta menneeseen, nimittäin sunnuntaina kotimatkalla Porista kävimme myös Tampereella. Olisimme käyneet katsomaassa Johannes Heinosen maalauksia Tarja Halosesta, mutta olimme armottomasti kolme viikkoa myöhässä. No, näyttely on marraskuussa Kuusankoskella ja neuvotteluja Helsingin kanssa käydään. Kouvolahan hyllytti jo sovitun näyttelyn, koska kaupungin viskaalit eivät halunneet vastata negatiiviseen palautteeseen, jota näyttely kuulemma joka tapauksessa herättäisi. Kouvola on siis kaiketi sekä kaunis että huumorintajuinen kaupunki.

Tampereella poikkesimme vielä Vapriikissa katselemassa munia, nimittäin Fabergé-munia. Tai itse asiassa keisarillisia munia siellä ei ollut kuin kolme, mutta aika hienoja väkerryksiä muuten. Esimerkiksi kovakuoriais-rintakoru, jossa oli ruusuhiottuja timantteja, rubiini, safiiri ja ametisti. Ei siis mitä tahansa blingblingiä…

Hmm… No, nää kaksi kaupunkikuvausta ei kyllä liittyneet toisiinsa mitenkään. Paitsi että kumpikin alkaa t:llä ja kummatkin ovat teekkaripaikkakuntia. Ja aurinko paistoi kummassakin kaupungissa.