(Kaamee) kapula

Partioleiristä on selvitty ja univelatkin melkein nukuttu pois. Oli ihan kiva leiri, hyvä ilma ja vesi oli lämmintä. Muutama sudenpentu vuoli sormeen, mutta niistä selvittiin laastarilla.

Sunnuntaina (eli vikana päivänä) teimme sudarien kanssa rumpukapulat. Kapulalla pystyi sit rummuttelemaan säilyketölkkiin ja samalla tanssimaan sadetansseja, jotta kesälomasää säilyis yhtä hyvänä kuin leirisää. Idea on peräisin Annukka Mikkolan Käsityön pikkujättiläisen Ta-tam-kapulan ohjeesta, mutta sovelsin sitä hieman paremmin sudarileiriolosuhteisiin sopivaksi.


Vuoleskelut ja huovuttelut onnistui sudenpennuiltakin ihan hyvin. Muutamalla lyhytpinnaisella lapsella kapula jäi tosin muistuttamaan ehkä enempi hattaraa kuin rumpukapulaa, mutta aikaan saadusta äänestä päätellen niilläkin pystyi rummuttamaan ihan kiitettävästi (ja juuri tämän vuoksi kapulat tehtiin vasta kotiinlähtöpäivänä). Sudenkorento lensi kesken kaiken Mäntysuopaveteemme, eikä se toentunut vaikka nostimme sen kuivumaan. Niinpä nopeimmat huovuttajat ehtivät pitää korennolle hautajaisetkin.