Regina ja Nipuli

Huh huh. Pääsiäisestä on selvitty.

Tulipahan reissattua ristiin ja rastiin, minkä vuoksi nyt tartteis ehkä uuden pääsiäisloman. Onneksi tää viikko ei ole kuin nelipäiväinen. Tai eipä nää lomapäivät tai työpäivät nyt periaatteessa meikäläistä hirveesti hetkauta, sillä kun to-do-listalla on lähinnä deadlinettomien rästiharkkatöiden vääntämistä ja tenttiin lukemista, niin silloin omatunto taitaa olla ainoa, joka vahtii, oonko tehnyt töitä vaiko enkö.

Omatunto on siitä huono pomo näissä rästihommissa, että sille menee läpi melko surkeatkin selitykset: en voi vielä aloittaa lukemista, kun pitää tiskata. Mutta vastaavasti se kyllä sitten hiostaa yötä päivää, jos on sattunut tekemään jotain muuta kuin mitä olisi varsinaisesti pitänyt.

Laitanpa tässä ohitetun pääsiäisen (ja odotuslistalla olevan joulun) kunniaksi näytille parit Reginat ja Nipulit (luulen, että kuvaa saa klikkaamalla isommaksi). Regina & Nipuli ei todellakaan yritä olla mitään siistiä, hauskaa tai nokkelaa eikä edes sarjakuvaa, vaan ennemminkin ajatuksenvirrasta ja kuvapareista koostuvaa dialogia, joka joskus toimii itsenäisesti ja joskus nivoutuu seuraaviin kuvapareihin tai sitten ei. Riippuu mäihästä.


Regina on rehevä maalaissika, joka ei turhia kursaile. Nipuli puolestaan on söpö ja viaton pupu. Piirtelin näitä vajaa vuosi sitten marker-tusseilla. Sittemmin piirtely on jäänyt vähemmälle, sillä kun ei enää ole juurikaan luentoja, ei tule käytettyä muistiinpanovihkojakaan eikä piirreltyä marginaaleihin. Ja sitäpaitsi suuri osa viime syksyn ja tämän kevään luennoista oli sen verran mielenkiintoisia, ettei tullut edes mieleen piirrellä luennoilla. Mutta Reginoita & Nipuleita on kyllä paperilla olemassa jonkin verran, joten skannaillaan kun keretään.