Risupuska

Huovutetut tiput osoittautuivatkin huomattavasti monikäyttöisemmiksi kuin ekana osasin ajatellakaan.

Ajattelin alunperin tehdä kotiinviemiseksi samantyylisiä kukkasysteemejä kuin Strömsössä. Passionhedelmä munankuoressa oli minusta jotenkin aika veikeä ja kieltämättä myös sopivan korni meikäläisenkin kukkasidontaan. Mutta en sitten ehtinytkään hommata mitään kukkia saati hedelmiä, joten päätin tyytyä pelkistetympään vaihtoehtoon.

Lähdin lenkille kera puukon ja kumppareiden, ja napsin pururadan varrelta sylillisen pajunoksia. Pajunkissaisia oksia oli enää parin metrin korkeudella, sinne kersat ei varmaan olleet yltäneet. Minäpä ylsin, hähä. Sidoin oksat rautalangalla napakoiksi kimpuiksi ja kiinnittelin muutaman tipun risupuskaan. Tättädädää – pääsiäiskimpulle tuli hintaa muutama sentti.


Nyt-liitteessä päästäinen julistettiin nimensä, kokonsa ja söpöytensä ansiosta pääsiäisen ykkösotukseksi. Päästäinen hakkasi mennen tullen puput, kukot ja tiput. Mietin vaan, että tuohon risupuskaan sai vielä kohtuullisen siististi kiinnitettyä tipuja, mutta jos huovuttais päästäisen, niin mitenhän se kannattais kiinnittää oksaan?
Nenästä? – Näin käy, jos tunget nenäsi asioihini.
Hännästä? – Täs ois nyt näitä risuja ja lepakoita, ole hyvä.

Hyvää pääsiäistä vaan…