Maailman helpoin mutakakku

img_7970

Nyt löytyi mutakakun resepti, joka on ehtaa tavaraa. Sopivan suklaista, ei liian makeaa, ja vieläpä superhelppo ja nopea tehdä. Kakku on vehnätön, vaikkakaan ei gluteeniton. Ohje on varioitu Team Skyn Velochef-keittokirjasta – alunperin resepti oli 6 suklaa fondantiin, mutta totesimme kotikeittiössä, että tämä on mehevämpää yhdestä kakkuvuoasta nautittuna.

65 g tummaa suklaata (70%)
50 g kookosöljyä
40 g ruisjauhoja
10 g kaakaojauhetta
50 g palmusokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 18 cm uuni- tai kakkuvuoka. Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat jauhoihin, sekoita. Lisää sula suklaa-öljy-seos ja hämmennä. Taikina vuokaan ja uuniin 8-10 minuutiksi. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Tarjoile vaniljajätskin kanssa. Mums.

Suklaaksi olen kokeillut Fazerin 70% maustettuja Pure Dark -suklaita: minttua ja kahvi-kaardemummaa. Minttu on ollut toistaiseksi parasta.