Vanha kunnon kuivakakku

IMG_7363

Olen odotellut jo tovin aikaa, koska kuivakakut tekevät paluun. Suodatinkahvihan on täällä taas kaikenmaailman espressojen, capuccinojen, lattejen ja frappejen jälkeen, joten odottaisin kyllä, että nämä rengasvuoassa hitaasti kypsennetyt herkutkin tulisivat jossain kohtaa takaisin.

Ennustan, että ihan mikä tahansa pliisu tiikerikakku ei sellaisenaan yllä retrohitiksi, mutta tuhdimmissa englantilaistyyppisissä, mehevän mausteisissa kaffekakuissa olisi kyllä hipsteripotentiaalia. Toinen vahva veikkaus on kakut, joihin raastetaan jotain terveellistä (kuten punajuurta tai kesäkurpitsaa) mukaan.

Minähän olen siis tätä kaffekakun paluuta silmällä pitäen hommannut jo rengasvuoankin. Ei sitten tarvitse kiroilla, kun ne ovat jossain vaiheessa jokaisesta kaupasta ausverkauft. Ja treenasinkin jo tällaisella perinteisemmällä, ihan hyvällä reseptillä:

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 dl kahvia

Voita
Kookoshiutaleita

Sulata voi ja anna sen vähän jäähtyä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, ja sotke ne jauhoihin. Lisää sula voi ja sekoita möhnäksi. Vatkaa kananmunat ja lisää paakkuinen jauhomöhnä kananmunavaahtoon. Sekoita huolella. Lisää kahvi pienissä erissä sekoitellen. Voitele rengasvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Nauti kylmän maidon kanssa.

 

Kunhan raakakakuista tulee mainstreamia, niin seuraava herkkuhitti on taatusti kuivakakut.