Puolen desin whisky sour

Uusi, tiukempi alkoholilaki astuu voimaan 1.1.2015. Olen jo mennyt ihan sekaisin siitä, mikä on uuden lain mukaan kiellettyä, mikä sallittua ja mikä kaupunkilegendaa. Lieköhän viskistä blogaaminen sallittua enää loppuviikosta? No, Huippuhomma ottaa varman päälle ja painaa publish-nappia vielä vanhan vuoden puolella.

Tuossa joulun alla päätin kokeilla tehdä jonkin drinksun kotilaboratorio-olosuhteissa. En ole nimittäin koskaan tehnyt mitään Kiriä ihmeellisempää cocktail-operaatiota itse. Happaman ja kirpeän ystävänä päädyin whisky souriin, mikä yllätti itsenikin, sillä en ole mikään ruskeiden viinojen ystävä. Mutta hyvää tuli, ja tämä sopii ihan mainiosti vaikkapa uuden vuoden vastaanottojuomaksi.

Sovelsin ohjetta niin, että se taittuu mukavasti leivontamittoihin, kun nuo neljällä jaolliset drinkkimitat on minusta vähän turhaa tilutusta.

IMG_6715

Whisky sour 2:lle

3 sitruunaa (= 1 dl mehua)
1 dl viskiä
0,5 dl sokerilientä (1:1 vettä ja ruokosokeria)
1 kananmunan valkuainen
1 tl ruokosokeria
appelsiinilohko

Sekoita sokeriliemi. Vatkaa valkuainen ja 1 tl sokeria löysäksi vaahdoksi. Purista sitruunoista mehut. Nouki siemenet pois. Sekoita sitruunamehu, viski ja sokeriliemi. Anna jäähtyä hetki jääkaapissa, pakastimessa tai parvekkeella. Jaa seos kahteen lasiin. Lusikoi valkuaisvaahto pinnalle. Koristele appelsiinilla. Nauti.

Viskin ei tarvitse olla kovin savuista eikä ainakaan kallista. Tämä ohje on aika mieto, sillä en ole suuri viskin ystävä. Tymäkämmästä tykkäävä voi lisätä viskin määrää maun mukaan vaikka kaksinkertaiseksikin.

Cheers ja hyvää uutta vuotta – erityisesti Huippuhomman lukijoille mutta myös Ismo Tuomiselle!