Tervetuloa!

Tervetuloa uudistuneeseen Huippuhommaan! Se on tuparit ny, joten suolaa ja leipää, olkaa hyvä:

IMG_5341

Olen jurnuttanut Huippuhomma-blogia lähes 8 vuotta melkein 500 postauksen verran samalla sabluunalla Bloggerin puolella. Viime vuoden lopulla alkoi tuntua siltä, että haluan päivittää strömsöni lookkia freesimmäksi ja organisoida vanhoja kirjoituksia kategorioihin vähän eri tavalla. Siitä se ajatus sitten lähti – ja tässä sitä nyt ollaan: uudessa osoitteessa, uudessa ulkonäössä, uudella alustalla ja uudelleen kategorisoituna.

Vaikka uusi lookki antoikin kipinää muutokselle, niin pohjimmainen draiveri kumpuaa kuitenkin sisällöstä. Jo vanhan Huippuhomman puolella olen kirjoitellut silloin tällöin muustakin kuin askartelutuotoksistani. Minusta tuntui, että haluaisin jatkaa tällä laajempien aihepiirien tiellä, mutta en oikein tiennyt, kuinka olisin sen toteuttanut – olin vähän jumissa askarteluun. Pyörittelin mielessä sydäntäni lähellä olevia aiheita ja tekemisiä, ja lopulta ne kristallisoituivat viiteen A-kirjaimeen: Askartelu, Ape, Aktiviteetit, Asuminen ja Asiakkaana oleminen.

Tässäpä siis pikainen esittelykierros uudistuneen blogini aihepiireihin sekä filosofiaani näiden aiheden tiimoilta:

  • Askartelu – Käsillä tekeminen rentouttaa ja askartelu tuottaa aina jonkin konkreettisen lopputuloksen. Jos voi tuottaa jollekin toiselle iloa, niin vielä parempi. Tee tarpeeseen, älä turhuuteen.
  • Ape – Arkiruuasta ei tingitä. Joka päivä kaksi kunnon ateriaa plus aamiainen ja välipalat. Hyvähiilarista, aidoista aineksista, suurpiirteistä, ei mitään piiperrystä.
  • Aktiviteetit – Liikuntaa vähintään puoli tuntia päivässä, yhteensä viisi tuntia viikossa. Tapahtumia, konsertteja, näyttelyitä ja matkoja hyvässä seurassa, jotta mieli pysyy virkeänä.
  • Asuminen – Asunto ja asuminen on normi-ihmisen isoin investointi, joten kämpästä täytyy pitää huolta. Ei se mitään, jos olkkarin pöydällä lojuu lehtiä, mutta se on kurjaa, jos lattiakaivo ei vedä tai tavaraa on kroonisesti liikaa väärissä paikoissa.
  • Asiakkaana – Suomessa on laiska asiakaspalvelukulttuuri, joten haluan kantaa korteni kekoon sen aktivoimiseksi. Ruusuja ja hyviä kokemuksia ilo jakaa, risujen on oltava rakentavia ja ratkaisukeskeisiä.

Kolme ensin listattua aihepiiriä tulee varmasti vastaisuudessakin olemaan blogin ytimessä, mutta jatkossa haluan kirjoittaa useammin myös asumisesta ja asiakaskokemuksista.

Vanhat Huippuhomma-postaukset on siirretty Bloggerista tänne uuteen osoitteeseen, samoin parhaat palat muista matkan varrella kirjoittamistani blogeista. Aivan kaikkia kommentteja en saanut siirtymään, ja toki vanhojen postausten linkit osoittavat vanhaan blogiin – ja se säilyykin paikoillaan arkistona siellä vanhassa tutussa osoitteessa.

Mutta kerran vielä: Tervetuloa uuteen osoitteeseen! Toivottavasti viihdyt!