1920-luvun pääkoristeita

Muuttolaatikkoleikki on temmannut niin tiukasti mukaansa, etten ole muistanut raportoida muista aikaansaannoksista.

Olin reilu viikko sitten tyylikkäissä polttareissa pitämässä ohjelmanumeroa. Polttareiden teemana oli 1920-luku, joten osallistujat tekivät itselleen pääkoristeen. 1920-luvun panta oli nappivalinta askarteluohjelmaksi, sillä tekemistä pystyi justeeraamaan itse kunkin taitojen mukaan.
Pantaosaksi polttariosallistujat valitsivat joko satiinia, samettia tai brokadinauhaa. Jämäkämmät nauhat ommeltiin kiinni pannaksi, laskeutuvammat matskut solmittiin rusetille niskaan. Tämän jälkeen kukin koristeli pantansa haluamallaan tavalla.
Yhtä mallikappaleistani koristi organza-sifonki-kukka. Tästä tuli lempparini, missähän voisin pitää tätä?
Toinen oli perinteisempi ”sulkia, stimangeja ja roikkuvia hörsöjä”-tyyppinen ratkaisu.
Kolmas oli yksinkertainen helminauhoilla varusteltu versio.