Kellarikomero – roinan saattohoito

Muuttolaatikkoleikkini alkoi leikiten. Tein 15 minuutin vierailun kellarikomeroon, ja ensimmäinen laatikko täyttyi vanhoista sohvatyynyistä, rumista pastellinvärisiä lakanoista ja epämääräisistä vihreistä kangaspaloista. Tämä roina lähti kylmästi roskiin, ja niinpä sain kellariin tilaa 1,5 hyllyn verran. Tuon hyllytilan täytän väliaikaisesti syyskuun alussa kirpparille menevällä kamalla.

Duunikaverini, jolla on kuulemma keittiön kaapeissa tyhjiä hyllyjä, sanoi, että kellarikomero on tavaran saattohoitopaikka – ja niinhän se taitaa olla. Jos kellarissa hautuneita tavaroita ei vuoden (tai neljän) aikana kaipaa, niin eihän niitä silloin oikeasti tarvitse. Senpä vuoksi tämä ensimmäinen laatikollinen oli helppo nakki. Pinta on nyt raapaistu, kellarikomeroon palaamme vielä.

Loppuun vielä kootut selitykset: Miksi olinkaan säästänyt näitä?

  • Koska sohvatyynyt olivat mieheni siskon tekemät
  • Koska rumista lakanoista saa kankaanpainantaan harjoitustilkkuja
  • Koska vihreistä kankaista saa tehtyä keppilohikäärmeen
  • Koska ihmisellä on hyvä olla fillariin vaihtosatula (viis siitä, etten omista polkupyörää)
  • Koska kellarikomerossa roina on poissa silmistä, poissa mielestä

Näin aukikirjoitettuna kaikki muut syyt kuulostavat enemmän tai vähemmän absurdeilta, paitsi tuo viimeinen.