Kesä

Islannin reissun jälkeen kesä on sujunut perinteisissä merkeissä. Tänä kesänä perinteiset merkit ovat tarkoittaneet seuraavia enemmän tai vähemmän tuttuja ja toistuvia juttuja.
ImatraHaureuden kattila. Harmi että missasin Samuli Putron Big Band Festareilla. Imatran koski ei enää ole paikkakunnan ainoa nähtävyys, uusi Saimaa Holiday Club Angry Birds -puistoineen on ä-l-l-i-s-t-y-t-t-ä-v-ä (ainakin tällaiselle, joka on elänyt lapsuutensa sen nykyisen lomakompleksin naapurissa). 

Marjahurahdus. Ei oma, mutta vanhempieni. Viime vuonna äiti urakoi hurjasti mustikoita, tänä vuonna isällä meni 50 litraa rikki lakkojen kanssa. Odotan kauhulla, koska olen riittävän vanha hurahtamaan. Mutta roudasin minäkin lasipurkkeja Espoosta Itä-Suomeen. Reilu määrä lakkoja ja hillosokeria 1/3 lakkojen tilavuudesta – niin saa täydellistä, ei liian makeaa hilloa. Ja tokihan purkkitrokari sai vaivan palkaksi pari täyttä purkkia.

Muurinpohjaletut. Litra maitoa, 4 kananmunaa, ranteen mitalla jauhoja, joista 2/3 ohraa ja 1/3 vehnää. Voita paistamiseen. Niin saa ohuita ja rapeareunaisia lettuja.

Mökkilampi. Kuikkien kuikutus. Sauna. Hiljaisuus. Ihanuus.

Savonlinnan tori. Ensimmäinen kesätyöpaikkani. Lörtsyt.

Muikut. 2/3 muikkuja, 1/3 lisukkeita.


Saimaa. Monen vuoden suunnittelun ja vatuloinnin jälkeen ekaa kertaa höyrylaiva Laurilla.

Mitä muuta?

Tallinna. Hieno kaupunki. Lähempänä kuin Tampere. Kumu, Kadrioru-puisto ja Lennusadam olivat uusia tuttavuuksia, hienoja kaikki tyynni.

Luonnonkosmetiikka. Islannin ja Baltian reissuilta löytyi hyviä sikäläisiä tuotteita. Ei minusta vieläkään kookosrasvan ystävää saa, mutta onhan noita ”oikeampiakin” ryppyvoiteita tarjolla luonnonkosmetiikkana.

Lintsi. Kieputi kiep, eka ranneke 20 vuoteen! Lohikäärmeen jälkeen melkein yrjösin.

Hesari. Olen loman aikana totutellut sähköiseen versioon, ja tämän tilauskauden päättyessä olen valmis siirtymään paperiasiakkaasta nettiasiakkaaksi.