11 – Jääkukkamagneetit

Jouluna saa syödä yölläkin. Kun jouluyönä hiippailee kuusen valojen loisteessa jääkaapille, on vähintäänkin kohtuullista, että jääkaapin ovikin on puettu jouluisen juhla-asuun – riemunkirjavat muovihedelmämagneetit voi siivota pois silmistä ja mielestä, ja tilalle saa hyvällä omalla tunnolla tuoda jotain tyylikkäämpää. Lumihiutaleen tai jääkiteen näköiset ovikoristeet ovat hyviä myös muistuttamaan, ettei jääkaapinovenraossa sovi notkua liian kauaa, ettei kylmyys karkaa harakoille.

Tarvitset: Visuaalisesti korkeatasoisia lehtiä, Erikeeperiä, kontaktiliimaa, lasimosaiikkipisaroita ja magneettinappeja. Lisäksi: Sakset, cocktail-tikkuja ja lyijykynä.

Mallaile lasipisaroiden avulla lehtikuvista sopivia valkoisia yksityiskohtia. Piirrä lyijykynällä pisaran ääriviivat haluamasi kohdan ympärille. Leikkaa ääriviivojen sisältä.

Levitä ohuen ohut kerros Erikeeperiä ympyräiseksi leikatun kuvan päälle. Paina Erikeeperöity kuva lasipisaran pohjaan. Anna kuivua vartti. Levitä kontaktiliimaa pisaraan liimatun kuvan taustapuolelle sekä magneetin toiselle puolelle (sille puolelle, missä on painauma keskellä – muuten magneetti hylkii jääkaapinovea). Anna kuivua vartti erillään ja paina sitten magneetin ja pisaran liimapinnat vastakkain. Anna kuivua yön yli.

Miten monta valkoisen sävyä onkaan olemassa! Koko kirjo loskakiekuroista puuterimaiseen pakkasvalkoiseen.

Samalla periaatteella voit tehdä myös vaikkapa sormuksen, kunhan korvaat magneetin valmiilla sormuspohjalla. Muista ottaa sormus pois sormesta käsien pesun ajaksi.