Kaksi kivaa kampaajakokemusta

Pari kuukautta on kulunut kipeästä kampaajatilityksestäni, ja kampaajarintamalla elämäni on mullistunut täysin. Taannoisen tilitykseni jälkeen sain huikean määrän kampaajavinkkejä ystäviltä ja tutuilta sekä tervetulotoivotuksia kampaamoyrittäjiltä itseltään – kiitos niistä.

Nyt olen kokeillut kahta loistavaa kampaamoa. Koska aiempi kirjoitukseni tuntui osuneen johonkin kulutusyhteiskuntamme kipupisteeseen, niin minusta velvollisuuteni on jakaa nämä hyvät kokemukset – tässä siis kaksi huippuhyvää, toisiinsa nähden erilaista kampaamoa, joita voin suositella lämpimästi, olkaa hyvät:

Helsinki Hairdressers
Kasarmikatu 28, Helsinki
Hiukseni leikkasi Anna

 • ”Siellä kaikki rakastavat työtään, eikä sinne oteta ketä tahansa töihin.” Näin sanoi työkaverini, jolla on aina hienot hiukset. 
 • Salonki on moderni ja raikkaan valkoinen. 
 • ”Teenkö sulle maailman parhaan latten?” Mikä ettei.
 • Yleisfiilis: Ammattimainen. Trendikäs muttei pelottava. Freesi. Tosi mukavat ja asialleen omistautuneet kampaajat.
 • Jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan: Jos oma kampaaja sairastuu, niin asiakkaalle soitetaan ja tarjotaan aikaa mahdollisimman pian jollekin toiselle tai sitten myöhemmäksi samalle kampaajalle, kunhan tämä on tervehtynyt. Kohdalleni sattuis siis sairaustapaus, mutta se hoidettiin hienosti.
 • Mitä opin: hiuspuuterin käytön (että sitä ei pidä tupsuttaa suoraan purkista) ja syksyn uutuusväreistä (viileistä vaaleista Illumina-sarjan uutuuksista).
 • Lopputulos: huippukiva rakenteellisesti leikattu, helposti muotoiltava leikkaus, joka oli kiva vielä 5 viikon jälkeenkin (vähän sojottavia niskahiuksia lukuunottamatta, mutta ne nyt vaan kasvavat 5 viikossa).
 • Menisin uudestaan. Ehdottomasti.

Sydämen pohjasta
Forumin Yrjönkäytävä, Helsinki
Hiukseni leikkasi Kati

 • ”Ainoa paikka, mihin olen uskaltautunut jätettyäni tukka-uran.” Näin sanoi 10 vuotta hiusmallin hommia tehnyt kaverini.
 • Salonki on moderni ja voimakkaan värinen.
 • ”Haluatko, että muotoillaan kulmakarvat tässä samalla?” Mikä ettei. Ja kahvia ja pähkinöitä oli tarjolla myös.
 • Yleisfiilis: Ammattimainen. Trendikäs ja voimakas, mutta silti sydämellinen. Tosi mukavat kampaajat, joilla ammattiylpeys on oikealla tavalla kohdallaan. 
 • Jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan: Jos varattu aika menee yliajalle, asiakkaalle annetaan arvio, että vielä menisi vartti ja että onko tämä ok vai onko kiire jonnekin. Minulla on kuulemma normisuomalaista enemmän hiuksia, joten siksi vähän venähti, mutta eihän mulla mihinkään ollut kiire. Ja onneksi olin kampaajallekin päivän viimeinen asiakas.
 • Mitä opin: föönaamisesta (että kun harjalla suihkii päätä mukaillen puolelta toiselle, niin silloin lopputulos on kuohkea muttei tätimäinen) ja kiiltovahan käytöstä.
 • Lopputulos: huippukiva Sassoon-leikkaus, jossa leikkaus on se juttu (eli että sitä ei tarvitse hirveästi muotoilla). Leikkauksesta mulla on vasta viikon kokemus, joten nähtäväksi jää millainen pääni on neljän viikon päästä.
 • Menisin uudestaan. Ehdottomasti.

Kummatkin paikat olivat siis aivan loistavia. Kummassakin paikassa kampaajajoukko vaikutti todella taidokkaalta ja asialleen vihkiytyneeltä, ja fiilis oli tosi positiivinen. Paikkojen erot tulivat esille hiustenleikkausfilosofiassa: Sydämen pohjasta suosii geometrista, päänmuotoja mukailevaa leikkaustyyliä ja saksilla leikattua jälkeä. Helsinki Hairdressersillä puolestaan leikkauksella hiuksiin tuotiin kerroksellisuutta, rakennetta ja muotoiltavuutta. Vaikka kaksi viimeisintä leikkausta ovat olleet toisiinsa verrattuna tosi erilaiset, niin yhtäläisyyksiäkin löytyy: hiusten taltuttamiseen vaadittavien muotoilutuotteiden määrä on vähentynyt roimasti, enkä ole joutunut kärsimään yhdestäkään bad hair day’sta.

Kummatkin mestat täyttävät kirkkaasti aiemmin listaamani kriteerit, joten tulen varmasti palaamaan kumpaankin – riippuen siitä, mitä milloinkin leikkaukseltani haen. Mutta lupasin itselleni, että testaan nyt useampaa kampaamoa, joten tyyppaus jatkuu vielä ainakin parin kampaamon verran. Harmi että hiukset kasvavat niin hitaasti.