Pehmennystä äänimaailmaan

Taannoisesta äänikirjoituksesta intoutuneena päätin kokeilla, saisiko akustiikkaa pehmennettyä kotikonstein ilman, että tarvitsisi liimailla rumia akustiikkalevyjä seiniin tai kattoon.

Hain Etolan vaahtomuoviosaston jämäpalakorista epämääräisiä superlon-paloja. Vaahtomuovi oli juuri sopivasti pikkuisen paksumpaa kuin mitä taulunkehykseni ovat syviä.

Asensin superlonit karhuteipillä taulunkehyksen taakse ja laitoin taulut takaisin seinälle. Nyt ne kelluvat hennosti vaahtomuovin varassa. Ja toden totta, kaiku huoneessa on hieman pehmeämpi kuin ennen operaatiota. Tokihan ääni kimpoilee terävästi taulujen lasipinnasta, mutta kyllä superlon-kellukkeet vähän vaimentaa kaikua.

Veikkaan, että tämä ”tauluntäyttötekniikka” toimisi parhaiten kankaisissa canvas-tauluissa – ja onhan ääntä dumppaava, pehmustettu canvas-taulu paljon kauniimpi äänenvaimennin kuin tympeät akustiikkalevyt paljaaltaan.