Lähiön helmet: Niittykumpu

Niittykumpu on hieman luotaan työntävä epätila Espoossa, Tapiolan ja Olarin välissä. Niittarissa on kyllä tiivistä asutusta, toimistoja ja palvelujakin määrällisesti enemmän kuin monessa muussa lähiössä, mutta jotenkin ohikulkija saa aika helposti vaikutelman, että mesta on yhtä isoa parkkipaikkaa. Vaan tokihan Niittykumpuun kannattaa joskus pysähtyäkin – vaikka lähiökapakkaan tai kirpparille.

 

Gallows Bird

Gallows Bird ei oikeastaan ole lähiökapakka sanan varsinaisessa merkityksessä, vaikka se onkin anniskeluravintola ja se sijaitsee betonisen harmaassa lähiössä – sen fiilis ei ole sisäänpäin lämpeävä, kuten ehkä normi-kantisten tunnelma toisinaan on. Gallows Bird on hyvin varusteltu oluthuone, jonka valikoimiin kuuluu myös laadukkaita siidereitä. Vaihtuvasta vierashanasta saa toisinaan kotimaisten pienpanimoiden laatuoluita, toisinaan ulkomaisia erikoisuuksia. Eli jos oluthammasta jää vielä tämän viikonlopunpienpanimotapahtuman jälkeenkin pakottamaan, niin suuntaa Niittariin.

 

Lähetystorin kirppari

Fidan kirppari sijaitsee aivan Gallows Birdin vieressä. Ihmettelin opiskeluaikana, miten lähetystorilla on niin usein niin siistinoloisia merkkivaatteita myynnissä – kunnes tajusin, että Westendin ja Haukilahden porhot varmaankin raijaavat vanhat Sandin takkinsa Niittykumpuun. Itse olen bongannut täältä useampaan otteeseen ihan kivoja kenkiä, astioita, Lundian hyllynosia sekä TV-shopista tuttuja urheiluvälineitä.

Aiemmat lähiön helmet:

Tapiola
Otaniemi