Torttutesti: Kanniston leipomo

Vannomatta paras. Näin se on. Vannoin viime vuonna, että tänä vuonna syön vain Kaisan ja Primulan torttuja, mutta toisin kävi.

Päätin tänään Runebergin päivän kunniaksi suunnistaa Primulan ravintolaan tortulle. Pöyristykseni ja hämmästykseni oli valtava, kun baarihenkilö sanoi, ettei heillä ole Runebergin torttuja – eikä mitenkään sillä äänensävyllä, että ”kun ne loppuivat jo”, vaan enemmän tyyliin ”mitä sää tyhmiä kyselet”. Siis oikeasti, Primulan ravintolalla/kahvilalla ei ole Runebergin päivänä torttuja?! Tyypeillä on kyllä sesongintaju lievästi hukassa!

Paheksuen lähdin marssimaan Pursimiehenkatua eteenpäin hakeakseni lohdutusta Crustumista. Crustumin kohdalla tajusin, ettei mieleni halaja muuta kuin Runebergiä, eikä niitä saksalaiskahvilasta saisi. Jatkoin siis katua eteenpäin, kunnes vastaani tuli mies, joka kantoi kahta torttua läpinäkyvässä rasiassa. Vaistoni heräsivät.

05022011009

Muutaman kymmenen metrin päästä muistin: Kanniston leipomohan on ihan tässä hollilla. Sinne. Ja Kannistoltahan sai torttua. Todella mallikkaasti kostustettu (tosin rommilla), hyvä suutuntuma, mutta valitettavasti aika vaisun makuinen. Mutta ajoi asiansa – sillä mitäpä olisi Runebergin päivä ilman torttua.

Kasipuoli. Ja hillittömät pyyhkeet Primulalle.