Jonkin kauan sitten unohtuneen…

Memory, all alone…

Kymmenen vuoden takaiset kummitukset hyökkäsivät kimppuuni viimeksi koti-kotona vieraillessani. Äitini oli löytänyt lukioaikoina tekemiäni keskeneräisyyksiä. Lukioaikaan tuloni koostuivat lähinnä leivän ja omatekoisten käsitöiden myynnistä.

Ghosts from the past attacked me as my mom had found some unfinished stuff of mine. 10 years ago I was in high school and my income was about working for a local bakery and making crafts.

10 vuotta sitten kännykät alkoivat olla kova juttu, joten silloinen hittituotteeni oli kännykkäpussit. Valitettavasti niitä minulla ei ole enää yhtään jäljellä. Kalakukkarot eivät olleet aivan yhtä raju hitti, mutta niitäkin meni ihan mukavasti.

10 years ago cell phone was the thing. My ultimate hit item at the time was a bag for a mobile phone. Unfortunately I never saved a single bag for myself. Fish wallets were not that big hit but fairly good anyway.


Epämääräisen luonnostelun asteelle jäivät muun muassa värikkäät rahapussiviritelmät, opiskelijan ostoskassi sekä ilmeisesti rapujen syöntiin liittyvät tilkut, joiden käyttötarkoitukseksesta minulla ei ole mitään muistikuvia – on myös mahdollista, ettei mitään suurempaa käyttökohdevisiota koskaan ollutkaan, tuo kangas vain oli niin ravunpunainen.

Some other items such as colourful wallets and shopping bags for students remained on a foggy sketch level. Obviously I have also had some plans about making some crab-cloth-things but unfortunately I can’t recall my vision about this – if there was a vision.


Juu-u. Jotkut asiat vaan kuuluvat jonnekin menneeseen. Siitä osoituksena vaikkapa kalapuikkopaketin hinta 3,90. Euroaikana 3,90 kalapuikoista tuntuu kohtuuttomalta ja naurettavalta mutta markka-aikana se menetteli.

Yeah. Some things belong to past and they may stay there. 3,90 as a price of a fish finger package seems pretty ridiculous now in €-time. But back then 3,90 FIM was not that bad.