Marilyn Kuopiossa

Huh huh! Jo alkaa näkyä valoa tunnelin päässä… Sain monen päivän hullun tahkoamisen jälkeen perjantai-aamuna dipan siihen pisteeseen kuin tarkoitus oli. Se ei siis ole vielä valmis, mutta toistaiseksi niin pitkällä kuin mahdollista. Liikaa ei kuitenkaan pidä ruveta löysäilemään, koska ensi viikolle on kuitenkin siunaantunut vielä se vika tentti ja iso harkka-DL.

Lähdin kuitenkin perjantaina dipan lähettämisen jälkeen vähän tuulettumaan siskoni luo Kuopioon (tarkennettakoon tässä kohdassa, että tuo otsikon Marilyn Kuopiossa ei siis viittaa minuun eikä siskoonikaan). Voi jumpe, Kuopio on kyllä kiva kaupunki! Se on tarpeeksi pieni ja kuitenkin tarpeeksi iso. Ja tarpeeksi vanhakin se on, jotta sillä on myös oma kaupunki-identiteettinsä (jota esim. Espoo vasta rakentaa). Kävimme monessa pikku puodissa ja mukaan tarttui kaikenlaista maailman huonoimmista elokuvajulisteista pitkään metsästämääni nahkan rei’ityssaksiin.

Kävimme myös VB-valokuvakeskuksessa katsomassa Marilyn Monroe -näyttelyä. Esillä oli Bert Sternin 6 viikkoa ennen Marilynin kuolemaa napsimia The Last Sitting -kuvia sekä Inge Morathin ottamia kuvia Marilynin viimeiseksi jääneen elokuvan kuvauksista.

Täytyy kyllä sanoa, että pidin näyttelystä. Mukana oli sellaisiakin kuvia, jotka Marilyn oli hyljännyt piirtämällä tussilla tai huulipunalla raksin negatiiviin. Vedostetussa kuvassa oli siis sommitelman päällä punainen tuhru, mikä oli omalla tavallaan aika jees ja paljon puhuva. Jotenkin tuntuu, että Marilynistä kertovat jutut ovat joko siirappisen ylistäviä tai rappiolla repostelevia. Tämä ei mielestäni sortunut kumpaankaan.

Herra, joka asuu taloudessamme (ja kaiketi pitää vaaleaveriköistä) pyysi tuliaisiksi seksikuvaa Marilynistä, ja senhän minä kilttinä tyttönä hänelle myös toin, vaikka kuva ei ollutkaan varsinaisesti näyttelykuvia.


Näyttely pyörii vielä marrskuun loppupuolelle saakka, joten sinne vaan jos satutte olemaan hollilla!