Reginan kannustuslaulu


Minä en aina ihan ymmärrä urheilua. En-ymmärtämisellä en siis tarkota sitä, että inhoaisin urheilua, ei. Urheiluun liittyy vaan aika monta pienempää asiaa, joita en ymmärrä. Niinku että miten jalkapallossa ne osaa kyllä syöttää ihan sairaan tarkasti, mutta maaliin osutaan verrattain harvoin? Tai miten hiihtäjät vetäsee 50 km kisan kuumeessa, kun ite on flunssassa ihan tööt? Tai no, sen Lahden douppauskäryn jälkeen oon kyllä alkanu suhtautuu vähän varauksellisemmin urheilijoiden nuhakuumeisiin.

Ja urheilun katsominen. Miks mennä paikan päälle katsomaan? Harvoinhan sieltä ees näkee mitään. Formulat hujahtaa tosi nopeesti ohi ja yleisurheilukentällä tapahtuu hulluna yhtä aikaa – kaukana. Vaikka onhan siellä tietty ne hodarit ja kaljat (ainakin Simpsoneissa, merkittävä osa miun urheilukatsomotietämyksestä on peräisin Simpsoneista).

Urheilusuoritusten seurailu mestoilla on varmaan ihan jees, mutta paljon mielenkiintoisempaa oli viime kesänä olla normaalissa päivätyössä Otaniemessä samoilla mestoilla, missä mm-yleisurheilijat kisakyläilivät. Ei sillä etteikö Otaniemessä normaalisti näkis lenkkeilijöitä (okei, ei ehkä ihan niin timmejä), mutta normaalisti lenkkeilijät vaan hölkkää. Nää kilpakäveli kaks kertaa nopeemmin ku normaali ihminen hölkkää. Ja entäpä ne alkuvaiheessa karsiutuneet urheilijat? Nehän hengas, biletti ja lirkutteli Alepan myyjille ku viimistä päivää. Näin tarkemmin ku järkeilee, niin isommissa urheilukarkeloissahan valtaosa on puristanu sen oman suorituksensa (tai karsiutunu) jo ennen ku kisat on ees puolivälissä. Sit ne vaan oottelee päättäjäisjuhlaa kisadiscoissa, mikäs siinä.

Ja sit urheilijoiden kommentit, ne on ihan omaa luokkaansa! ”Parhaani lähden tekemään ja katsotaan mihin se riittää.” Kamoon, jotain ryhtiä, kyllä maailmalla kisaavalla urheilijalla pitää tavoitteita olla, muuten valmennus on epäonnistunut! Aina ei oo realistista tavotella mitalisijaa, mutta oisko paha sanoo ääneen, että tavottelee sijoja 12-18. Ja ne urheilukommentaattorit vasta onkin. Kuka tahansa tuntuu kelpaavan. Niinku Vesku Loiri mm-futislähetyksessä. Kas kun ei Vanessa Forsman Hockey Nightissä. Ja meikäläinenkin, todellinen urheiluasiantuntija vaan latoo kannanottoja täällä intternetissä. Kyllä on aikoihin eletty 🙂