Lankahankintoja

Kävimme eilen Lauran kanssa jälleen kerran Menitan Outletissa. Ne menee heinäkuuksi remppaan, joten kärkyttiin vähän tyhjennystarjousten perässä. Joitakin juttuja oli kai vähän halvemmalla, mutta ei nyt mitenkään uloskantohinnoin.


Huopaset ja villat on tarkoitettu viikonlopun partioleirin askarteluihin. Itteäni varten mukaan tarttui kaksi vyyhteä keltaista, tosi ohutta ja melko vähäkarvaista mohairia, josta aion tehdä Leskenlehtihuivin. Petrolin sinistä Drops alpacaa ostin säälistä (itteäni, en alpakkaa, langan kehrääjää enkä kauppaa kohtaan), sillä se oli ainoa minulle sopiva alpakkaväri, josta pidän. Alpakat (ainakin tuolla kaupassa) on väreiltään jotenkin niin haljuja, ettei ne sovi tällaselle vähän kalvakalle suomalaiselle. Harmaan halpisvyyhdin ostin värjäystä varten. Kool-Aidit ostin pari päivää sitten Behnford’silta. Oon nyt lukenu niiin monesta blogista Kool-Aidailusta, että sorrun pian itsekin kokeilemaan.

Täytyy vielä miettiä, miten värjäilyt toteutan, sillä en varsinaisesti pidä liukuvärjätyistä monivärilangoista (voihan niitä tietty värjätä yksivärisiksi, mutta siinä ei ehkä oo niin paljoo pointtia). Mietittiin Lauran kanssa, että ois kyllä varmaan hirveen paljon järkevämpää ja halvempaa värjäillä ihan tavallisilla karamelliväreillä (kuten esim. Lankakomero) eikä leikkiä mehujen kanssa – kaiketi karamelliväriähän Kool-Aideissakin on.

Mietittiin myös sitä, että kaipa niitä haljuja alpakkalankojakin vois värjäillä. Eläinkuituahan nekin on. Kaikki vaan aina puhuu/kirjoittaa niistä niin ylistävästi (ja onhan ne kieltämättä ihanan pehmeitä), että onkohan alpakkalangan värjääminen jotenkin kauhee synti?