Stimanginen laukku

Oijjoi, barokkiparodialaukkuni on vihdoin valmis! Ja siitä tuli ihana! Vadelmanpunaista, kultaa ja aitoa rihkamaa! Vapiskaa Longchamp ja Louis Vuitton!


Laukku on siis tehty Schoellerin Limone-puuvillalangalla ja kolmosen virkkuukoukulla. Se on virkattu kiinteillä silmukoilla yhtenä tuubina ylhäältä alas. Levennykset ja kavennukset on tehty pääosin aina pussukan reunoissa, minkä vuoksi laukku on päältä ja pohjalta katsottuna ovaalinmuotoinen. Bambukahvat on kiinnitetty ketjusilmukoilla ja reunaan koukkusin pienen harjakuvion. Kruunu on ommeltu päälle saman valmistaja X-tra No 10 -kultalangalla. Briljantit ja smiragdiitit on Hobby Pointista. Vuori on lähes samanväristä raakasilkinnäköistä tekokuitua. Malli on omasta päästä, kruunu valitettavasti ei.


Oli pakko tusata laukku tänään valmiiks, sillä oli vain saatava aikaiseksi jotain kaunista. Nimittäin Otaniemen metropysäkistä ei tullut kovin kaunista. Valitettavasti. Eilen oli jo tiedossa, että kolmemetrinen (yhtenäinen) tulee muuttumaan kolmeksi metriseksi (palasista kootuksi) seinäksi, mutta se nyt oli pientä. Mutta kun pysäkin rungon mitat olivat nikkaroinnin aikana kasvaneet suunnitelmiin nähden 1-1,5 metrillä, oli (alkuperäisten suunnitelmien mukaan tehtyjen) seinälevyjen asentaminen aikamoista tuskaa. Siinä vaiheessa ei oikein voinut muuta kuin pelastaa mitä pelastettavissa oli. Ja esteettiseen silmääni sattui. Mutta onneksi metropysäkki ei ollut häppeningin ainoa juttu, vaan muita vetonauloja oli mm. oranssiksi metroksi teipattu bussi. Ja toivottavasti makkara maistui ja oli mukavaa.