Sorminukke-monsteri


Olimme eilen yksien kaverien häissä. Teimme häälahjaksi sellaset mökö-hali-lakanat, joita kääntelemällä voi viestittää unikaverille, onko hyvällä vai huonolla tuulella. En kyllä ehtinyt napata kuvaa lakanoista, sen verran väsyneenä ja viimetingassa ne valmistuivat.

Häistä kotiin ajellessa kuuntelimme radiosta tietty Euroviisuja (menomatkalla kuuntelimme ruotsinkielistä Antiikkia, antiikkia -tyyppistä radio-show’ta, joka oli melkein pahempi kuin Kansanradio). Kotiin ehdimme just pisteidenantoon, ja vaikka jääkaappiin oli varattu vety- ja atomiainekset, ei oikein pystynyt nauttimaan lihiksillä, kun oli niiiiin jännät paikat.

Mutta ihan loistavaa! Lordi on just hyvä Euroviisuvoittaja Suomelle! Sen kerran kun Suomi voittaa maailman kitcheimmän ja huipuimman laulukisan, niin oishan se ollu ihan kauheeta jos se once-in-a-life-time-voittaja oiskin ollu joku lauravoutilainen. Ja ansaittiinpahan ensi vuoden kisaisännöinti ainakin tyylillä, vaikka Ylen talous menee varmaan entistä enempi kuralle tästä.

Ja sitä paitsi, meikäläinen saa tästä nyt uuden tiskihoilausviisun. Meidän alakerran tyyppi nimittäin ”laulaa” HIMiä aika ahkerasti (eikä oo kehittyny yhtään, vaikka melkein joka päivä harjoittelee). Oon yrittäny aina yksin tiskatessa lauleskella kovaa ja korkealta Lapponiaa vähän niinku vastaiskuksi. Mutta korkeat äänet ei kulkeudu rakenteiden läpi niin helposti kuin matalat (tämänkin olen oppinut kuuden vuoden opiskelujen aikana), joten tässäpä on nyt sitten uusi, matalampi viisu meikäläiselle hoilattavaksi.

Jännitysten yöstä huolimatta heräsin aamulla melko aikaisin ja ehdin virkata sorminukke-monsterin, jonka vein kummityttömme vanhemmille kiitokseksi hääreissun autonlainasta. Virkkasin ensin kymmenkunta kerrosta kiinteää. Pään tein pylväillä, lisäsin ”kuonoa” varten puolentusinaa silmukkaa ja parin kerroksen jälkeen kavensin pään kokonaan umpeen. Sitten vaan ompelin sarvet, silmät, suun ja hiukset. Kummitytölle näytettiin myös monsteri-sorminukkea, ja kysyttiin, mitä mieltä hän on Lordista. Surkea bändi kaiketi, sillä hän kakkasi välittömästi vaippaansa.