Viidakkomobile

Pääsiäisen jälkeen tärähdin jotenkin neulahuovutukseen. Tipujen ja avaruuskykloopin tikuttamisen jälkeen tajusin, että sillähän voi tehdä vaikka mitä. Niinpä päätin tehdä kummitytöllemme pienimuotoisen mobilen (tai muuten vaan roikkuvan koristeen), jossa oli neulahuovutettuja elukoita.

Peruskaava kaikissa eläimissä oli sama: piipunrassista väännetty luuranko ja vähän vanhasta virkkauksesta (jonka alotin viime kesänä Runotyttö-kirjan virkkauksen innoittamana, mutta johon kyllästyin heti alkuunsa) leikattua fyllinkiä. Jotakuinkin tämmöisen kropan päälle huovutin sitten kilpikonnan, tiikerin ja simpanssin.


En varsinaisesti suunnitellut etukäteen, mitä eläimiä teen, mutta ensimmäisenä tein kilpikonnan, koska villojeni värit ja kilpikonnan kompakti muoto tulivat ekana mieleen. Kilpparista tuli noin 4-5 cm korkea.Toisena päätin tehdä tiikerin, vaikka siihen minulla ei ollut varsinaisesti oikeita värejä. Tein tikrusta ensin okran värisen ja lisäsin sitten läpikuultavan ohuen kerroksen punertavaa villaa, jotta otus muistuttaisi enemmän tiikeriä kuin liikeriä (joka on muuten ihan hervottoman kokoinen luonnossa – tai luonnossa ja luonnossa, livenä, ei kai tiikerin ja leijonan risteytys voi olla kovin luonnollinen). Lopuksi lisäsin valkoiset osat ja raidat.Viimisenä tein apinan. Ajattelin ensin papukaijaa, mutta apinalla värikokonaisuudesta tuli jotenkin harmonisempi (nyt rasti seinään, meikäläinen mietti kerrankin väriyhdistelmiä ja muutin ensimmäistä ideaani harmonisempaan suuntaan). Simpanssi siksi, että simpanssille ei tarvinnut tehdä häntää, jonka huovuttaminen tiikerille oli jo aika kivuliasta.Tiedän kyllä, etteivät tiikerit, kilpikonnat ja simpanssit elä samoilla nurkilla, mutta sitten kun kummityttö on vähän isompi, voin valistaa häntä aiheesta. Niin, mobile oli siis tarkoitus antaa tänään, mutta nyt kummityttö onkin kipeä. Mutta sitten kun paranee, niin täällä odottaa mobile.


Ilokseni huomasin vielä, että kaipa näistä useamman vuoden mekaniikan opinnoista on jotain jäänyt selkäytimeen, sillä osasin aika hyvin arvioida elukoiden massakeskipisteet ja sillä seurauksella sain mobilen melko vakaan tasapainoiseksi heti ekalla yrittämällä. Ei ole hukkaan mennyt koulutus!