Menitan outlet

Kävin eilen kaverini Lauran kanssa Menitan outlet-myymälässä Soukassa. Käsityöliike Menita on siis se maailman herttaisin lankakauppa Korkeavuorenkadulla, ihan Design-museon ja Johanneksen kirkon lähellä. Mielestäni Korkeavuorenkadun kauppa on niin herttainen, että pitää olla vain onnellinen, että se on vain lankakauppa, eikä esim. suklaapuoti tai mikään herkkuleipomo, sillä muuten tursuaisi ihan muut paikat kuin lankojen säilytyslaatikkoni.

Outletissa oli ihan kivasti tilaa ja ainakin meikäläiselle ihan hyvä valikoima. Esillepano ei tietenkään ollut yhtä herkullinen kuin Korkeavuorenkadulla, mikä voi kukkaron kannalta olla ihan hyväkin juttu. Joidenkin tuotteiden hinnat olivat edullisempia kuin pääkallopaikalla.

Ostin vihertäviä huovuttuvia lankoja, oranssin- ja vihreänkirjavia mohairlankoja, joista aion neuloa kaulahuivin, sekä värikkäitä huovutusvilloja. Huovutusvillat, etenkin värikkäät olivat aika siedettävän hintaisia (muistaakseni 29,90 euroa kilo), ainakin mitä olen netissä vertaillut joidenkin puljujen hintoja. Voin myös taputella itseäni selkään, sillä tajusin ostaa kotimatkalla säilytyslaatikoita, joihin tungin uudet villani.

Ainoa kunnon miinus reissulle oli se, että eihän tällainen Kehä I:n sisäpuolella (niukasti, 200 m:n päässä, mutta kuitenkin) asuva urbanisoitunut uusespoolainen (haha!) meinannut löytää mestoille. Osoitteeksi outletille oli nimittäin annettu vain Soukan ostari. Aivan: Forum, Kamppi, Itäkeskus, Sello, Jumbo, Iso Omena, Soukan ostari – kaikkihan nämä ostosparatiisit tietää. Kerrottakoon nyt, että Soukan ostarin ja siis myös Menita outletin osoite on Soukantie 14, sillä esimerkiksi reittiopas ja kartta.hel.fi eivät tunteneet hakusanaa Soukan ostoskeskus. Oma haasteensa onkin sitten löytää outlet sieltä ostarista.