Rillivisa

Tänään on Suomen Rakennusinsinöörien Liiton nuorten jaoston, RIL-Nuorten (kuulostaapas tosi nuorekkaalta) RILli-ilta. Homman nimi on siis se, että järkkäämme vastavalmistuneille tai ”valmistumisvaiheessa oleville” rakennusalan diplomi-insinööreille mahdollisuuksia sosiaaliseen verkottumiseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Vaikuttaa pätevältä, mutta tuo äskeinen ei ollutkaan omakeksimääni tekstiä, vaan RIL-nuorten säännöistä vapaasti tulkittua.

Tänäiltana paneudumme siis siihen sosiaaliseen verkottumiseen ja pidämme bileet Kalliossa, ravintola Toverissa. RILli-illassa pitää tietty olla hauskat rillit, ja parhaat tullaan palkitsemaan. Ajattelin tehdä itselleni teesihdeistä kärpäslasit, koska miulla on joskus ollut sellaset, mutta se osoittautuikin luultua hankalammaksi; nykyiset teesihdit ovat liian hyvälaatuisia! Ajattelin liittää kaksi sihtiä yhteen ja taivuttaa kahvat sangoiksi, mutta löysin kaupoista vain huippukestäviä, ruostumattomia terässihtejä. Miksei kukaan myy enää käsintaivuteltavia alumiinihempuloita? No ehkä siksi, että niitä ei voi pestä tiskikoneessa ja että ne ei kestä mitään, mutta ei kai kukaan nyt käytä kärpäslaseihin kymmenen euron teesihtejä, kun alumiinisia sai silloin joskus parilla markalla. No, luotan siihen, että löydän sopivat sihdit vielä ennen kuutta.

Illan ohjelmassa on siis vapaata hengailua sekä jotain pientä rakentavaa tai rilleihin liittyvää puuhastelua. Meikäläisen homma oli tehdä kuvavisa kuuluisista silmälaseista. Vastauksia en uskalla vielä laittaa näytille, mutta onpahan siksi aikaa jotain haastetta internet-elämässäkin.

Toivottavasti paikalle ilmaantuu porukkaa, semmosia ei-kaikkein-läheisimpiä opiskelukavereita näkee nykyisin aika harvoin, kun kaikki on jo töissä tai valmistuneet. Ja kyllä miekin kovasti yritän, tällä viikolla oli nimittäin todennäköisesti viimeiset luennot ja harjoitukset! Siis tähän tutkintoon. Ja siis viimiset, joille ajattelin osallistua.