Äppseillä läpi Maslowin tarvehierarkian

IMG_7329

Vuosi on startannut kännykkäisesti. Sattumalta ja kovien pakkasten siivittämänä olen tullut kokeilleeksi ekaa kertaa kaikennäköisten fyysisen elämän asioiden asioiden hoitamista puhelimella: kyydin tilaamista, ruuan tilaamista ja rahan siirtoa. Ja tällä lyhyellä kokemuksella fiilikset ovat positiivisia, voin suositella.

 

Kyydin tilaaminen – Uber

Tästä se lähti. Olin ladannut Uber-äppsin puhelimeeni valmiiksi, mutten ollut koskaan käyttänyt sitä. Loppiaisaaton iltana olimme kavereiden kanssa syömässä ja pakkastakin oli parikymmentä astetta. Piti siirtyä paikasta A paikkaan B. Ajattelin, että eka kerta on hyvä kokea turvallisessa seurassa.

Vapaa auto löytyi 3 minuutin päästä, siispä tilaus vetämään. Puhelimen näytöltä seurasin, kun sininen piste lähestyi kartalla lähtöruutua – mikä antoi mukavasti hallinnan tunnetta, varsinkin kun edellinen taksikokemus sisälsi pirssin odottelua Espoon Tapiolassa yli 20 minuuttia, kunnes selvisi, että taksi oli lähetetty Vantaalle.

Kuski ajoi meidät luotettavasti lähtöpaikasta määränpäähän, eikä ollut moksiskaan, vaikka jouduimme kääntymään takaisinkin noutamaan ravintolaan unohtamiamme tavaroita. Maksua ei tarvinnut jäädä setvimään määränpään edustalle, vaan se hoitui automaattisesti äppsin kautta.

Huikkaa kommenttilootaan, mikäli haluat promokoodin ilmaiseen kyytiin.

 

Ruuan tilaaminen – Wolt

Pakkaset sen kun kiristyivät loppiaisen jälkeen. Torstaina totesimme toimistolla, että on liian kylmä lähteä ulos lounaalle, joten tilataan ruokaa toimistolle. Olen aiemmin käyttänyt toimiston ruokatilauksiin meal.fi:tä, mutta sinä päivänä listoilla oli pastaa, joten käänsimme katseen muualle.

Ruokatilauksissa haluaisin suosia Foodoraa, mutta epäilimme hieman, pysyisikö tilaamamme ruoka lämpimänä -25 pakkasessa fillarilla toimitettuna. Siispä latasin puhelimeeni Woltin. Muutama sipaisu luurin pintaan ja thaikkuruuat olivat tekeillä. 35 minuutin kuluttua toimiston ovikello soi, ja pussissa oli neljä reilunkokoista annosta höyryävän kuumaa kanacurrya.

Ja taasen sai asiakas seurata tilauksen etenemistä erittäin läpinäkyvästi: puhelin kertoi, milloin tilaus on lähtenyt, koska ihminen on sen nähnyt, että ruoka valmistuu, ja missä kohtaa kartalla kuljettaja lähestyy tilausosoitettani. Eikä tässäkään tarvinnut puljata rahan kanssa, vaan velotus hoitui suoraan äppsiläisestä.

 

Lounaslaskun tasaus – MobilePay

Thaikkulounaat oli syöty, ja sumplimme maksukuvioita. Kollega kysyi, voiko minulle maksaa MobilePaylla. No juuri sillä hetkellä ei voinut, mutta päätin tsekata, olisiko Osuuspankin asiakkalle tarjolla ratkaisua mobiilimaksamiseen – kun elin siinä uskossa, että MobilePay toimisi pelkästään Danske Bankin asiakkaille. Mutta luulo ei ole tiedon väärtti, ja niinpähän vaan Dansken äppsi palvelee kaikkien pankkien asiakkaita!

Rahan lähettäminen puhelimesta kaverin puhelinnumeroon on helppoa. Vai kuinka moni väittää muistavansa IBAN-tilinumeronsa ulkoa? Tai nauttii avainlukulistojen kaivelusta? MobilePayssa puhelimen ruudulle kilahtaa notifikaatio, kun joku lähettää sinulle rahaa. Pankista riippuen siirrot näkyvät tilillä päivän-parin viiveellä.