Harmaa pipo marraskuun harmauteen

On taas se aika vuodesta, jolloin rillit huurtuu heti, kun astuu ovesta sisään. Töihin mennessä on pimeää ja sieltä kotiin tullessa on pimeää. Valokuvat ovat joko säikähtäneen salamavalottuneita tai keltaisen tärähtäneitä. Niin kutsuttu valoisan aika ja luonnonvalo edustavat Harmaan spektriä. Tähän vuoden aikaan minä päätin neuloa harmaan pipon.

Kaikki alkoi vuosi sitten Maria Veitolan Imageen kirjoittamasta muotikolumnista, jossa hän päivitteli maksaneensa 1000 vanhaa mummonmarkkaa harmaasta helmineulepiposta. Että ei varmaankaan olis markka-aikana maksanut niin paljoa yhdestä piposta. Minä ajattelin, että haluan myös harmaan helmineulepipon, mutta en aio maksaa siitä 180 euroa, vaan päätin neuloa itse. Vuoden mittaisen matkan varrella se harmaa helmineulepipo jäi kesken ja malli vaihtui yksinkertaisempaan (ja paksummasta langasta tehtyyn) Rikke hat -myssyyn. Rikke ja Ruuke.