Brittiläisen rakentamisen helmiä

Kävin viikko sitten lomareissulla Lontoossa. Brittiläinen rakentamiskulttuuri on surullisen kuuluisa monesta asiasta, kuten…

…kokolattiamatoista. Voin vain kuvitella sitä pölypunkkien määrää, jotka pitävät majaansa kokolattiamaton pörröisessä syleilyssä. Nenä oli aamuisin herätessä ihan tukossa (vaikka en tietääkseni ole mitenkään kovin allerginenkaan), päivällä kaupungilla kierrellessä helpotti. En siis todella ymmärrä kokolattiamattoja varsinkaan hotelleissa, missä ihmiset usein sottailevat aivan eri tavalla kuin kotonaan, kun ei tarvitse itse siivota.

…erillisistä säätönupeista kylmälle ja kuumalle vedelle. Vink vink, nykyisin saa jo hanoja, joissa on yksi hantaaki ja sekoittaja.

…lastulevyllä verhoilluista kylpyammeista. Kylpyammeen päällä on tietenkin kiinteä kattosuihku (=paljon roiskevettä) sekä epätiivis suihkusermi (=paljon roiskevettä lastulevypinnalla). Luonto ei vain antanut periksi jättää vettä valumaan ja lillumaan lastulevylle – siksi nuo vessapaperitupot tuolla suihkusermin välissä.

Mutta yksi edistysjuttu hotellissamme sentään oli; nimittän kolminkertaiset ikkunat. Hyvä hyvä, ensimmäinen askel on siis jo otettu, kyllä se siitä!