Kaupunkilaiselukat


Ihkua, ystäväni purjehti eilen avioliiton satamaan. Lahjaksi puuhasin heidän uutta kotiaan silmällä pitäen pellavaisia koristeltyynyjä. Uudessa kodissa on yhdistelty kaupunki- ja luontoteemaa, joten hää- ja tuparilahjassa seikkailevat kaupunkilaistuneet elukat:

citykani – jos ei halua lisääntyä kuin kani,
niin ainahan voi kuitenkin harjoitella…


häirikkölokki – joskus rakkaimpiaan joutuu
puolustamaan härskin lokin lailla


bubihuuhkaja – toivottavasti puolisoa
ei joudu liiaksi huhuilemaan.


Bubihuuhkajassa ei ole kirjoistusvirhettä, vaikka joku äikkänillittäjä voisi niin luullakin. En halunnut kirjoittaa sitä erisnimen kanssa, sillä erisnimellisiä elukoita on maailma väärällään. Yksi vaihtoehto olisi ollut tietty pubihuuhkaja, mutta ajattelin, että stadionin huuhkaja on jo niin legenda, että se on yleisnimensä ansainnut.