Tuntematon sotilas

Katselimme eräänä iltana reilu vuosi sitten ennen joulua lippuja Kansallisteatterin Tuntemattoman sotilaan esityksiin. Silloin niitä oli runsaasti tarjolla. Ei sitten suoriuduttu varaamaan lippuja sinä iltana. Seuraavana aamuna Hesarissa oli iso juttu Kohu-Tuntemattomasta, ja sen jälkeen näytökset olivatkin loppuunmyytyjä useamman kuukauden päähän.


No, eilen sitten vihdoin kävimme tsekkaamassa tuon Kohu-Tuntemattoman. Täytyy sanoa, että tykkäsin ihan hirveesti! Paras näytelmä, minkä olen nähnyt piiiitkään aikaan. Minusta näytelmä oli uskollinen Linnan alkuperäisteokselle mutta kuitenkin ajaton ja oivaltava. Lavan ja lavasteiden käyttö oli nerokasta. Ja ehdottomasti hattua täytyy nostaa näyttelijöille, sillä 3,5-tuntinen pätkä vaikutti aika fyysiseltä.

Mutta en vaan voi ymmärtää, miksi siitä kohistiin niin paljon. Minusta se ei irvaillut kenellekään tai millekään yhtään sen enempää kuin itse romaani.