Hei kuu-ukko, ei pidä sinun sureman…


…tämä rakettimme ei kuitenkaan ihan hetkessä valmistunut.

Siis voi terve, mitä sitä ihminen voi mennä heikolla hetkellä lupaamaan! Ja uskottelee vielä itelleen, että ”joo, tää on hyvä idea”. Lupasin siis herralle taloudessamme jälkitoimitusjoululahjaksi t-paidan, jossa on jokin avaruusaiheinen kuva. Ehdotin ehdotin vielä itse Tintin kuurakettia yhtenä kolmesta vaihtoehdosta. Olin jotenkin ajatellut, että voisin kokeilla painaa raketin kaksivärisenä, ihan vaan harjoitellakseni seulan kohdistamista moniväripainatuksissa.

No, mutta sitten satuin googlettamaan ihanan graafisen kuumaiseman, ja näin jo sieluni silmin herkullisen painatuksen.

No, kun sain vihdoin nyherrettyä sabluunan valmiiksi, syttyi hullunkiilto silmiin: ”lähes samalla vaivallahan näitä saa monta”.

Seula painamisen jälkeen


No, kun olin sitten oikeasti painanut ne kahdeksan kuvaa, iski järki ja jänistys: ”tätä ei ehkä kannata pilata moniväripainatusten kohdistusongelmilla”.

No, samassa silmänräpäyksessä järki oli taas tipotiessään: ”miepä viimeistelen nää siveltimellä”.


Lopputuloksena herralla on nyt kaksi kuurakettipaitaa. Itselleni käteen jäi kuusi helvetillisellä vaivalla nyherrettyä kangastilkkua. Joku voisi tietysti kyseenalaistaa, että kannattiko puolen tusinan kangasretaleen takia vaivautua ja nyhertää tuntitolkulla. Varsinkin, kun tilkkujen käyttötarkoituksesta ei ole vielä hajuakaan. Mutta eihän tässä tuntipalkkaa lasketa. Lopputulokseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Ja kaikesta kiroilusta huolimatta fiiliskin on positiivisen puolella.