Pieniä paitoja, isoja paitoja

Small shirts, big shirts

Paitapaja on taas ollut toiminnassa. Maalasin minikokoisen paidan vauvalle nimeltä J (loput kirjaimensa J saa kuulemma tänään).

The shirt factory has been up and running again. I painted a mini shirt to a baby called J (he’ll get the rest of the letters in his name today).Kokohaitarin toisesta ääripäästä löytyi paita vajaat 60 vuotta J:tä vanhemmalle kaverille. Kuvana Antti Rokka.

I found a t-shirt from the other end of the size scale. That’s for a guy about 60 years older than J. The picture is about Antti Rokka, a Finnish fictional war hero.Havahduin eilen siihen, että vaatekaapissani on vain ja ainoastaan talvivaatteita. Joka kevät sitä ihmettelee, että ”olenko todella kulkenut viime kesän tällaisissa ryysyissä”. Niinpäs sitten päätin shopata muutaman t-paidan, jotka voisin itse tuhrustella omannäköisiksi. Vaan eipäs ollut ihan helppoa. Vielä pari vuotta sitten hyvälaatuisia yksivärisiä naisten t-paitoja oli myynnissä vaikka missä, mutta nyt tarjolla oli pääasiassa ohuita ketaleita. Tosin se hyvä puoli nykyisissä paidoissa on, että paidan helma on pidempi kuin parin vuoden takaisessa muodissa.

Yesterday I realized that I only have winter clothes. It attacks every spring: ”Did I really wear these last summer?” So I decided to get couple of t-shirts to be tuned but found out once again that good t-shirts are so hard to get these days. They have cut down the quality but I guess they compensated it with the length of the shirt. Which is apparently better than nothing.