Kaunotar ja HIRRRVIÖ

Saimme kaimani kanssa valmistujaislahjaksi lahjakortin Kaupunginteatteriin. Iskuryhmämme otti siis suurempia aikailematta neuvosta vaarin – buukkasimme itsemme Kaunotar ja Hirviö -musikaalin aitiopaikoille. Teatterikappaleen valinta itsessään ei ollut kovin vaikeaa, sillä hirviömusikaali oli kummallakin mieltymyslistan ykkösenä. Mitä tämä kertoo henkisestä iästämme?

Muu yleisö edusti hyvin pitkälle samaa sukupuolta kuin me, tosin huomattava osa teatterivieraista oli meitä parikymmentä vuotta nuorempia. Illan aikana kävi erittäin selväksi, että laajasta ikähaarukasta huolimatta esitys tarjosi jokaiselle jotain.

Itse en ole perinteisestikään ollut mikään suuri musikaalien ystävä. Kantava juoni, kerronnan eteneminen, dramaattisuus ja oivaltava dialogi ovat ainakin osittaina loistaneet poissaolollaan niissä vajaassa kymmenessä musikaalissa, jotka olen elämäni aikana nähnyt (toisaalta, kuuluuvatko nuo edes musikaaliin?). Mutta jostain syystä Kaunotaresta ja Hirviöstä ei puuttunut mitään noista!

Näytöksen alkupuolisko hujahti lievässä hämmennyksessä. Joukkokohtaukset olivat uskomattoman hyvin ajoitettuja liikkeineen, pysäytyksineen, valaistuksineen ja lavastuksineen. Kynttilän (Risto Kaskilahti) ja kellon (Eero Saarinen) torailu hihitytti ja esineiden puvustus ihastutti. Ensimmäinen puolisko loppui älyhienoon joukkotanssikohtaukseen, jossa reviteltiin oikein kunnolla: leivosten, lautasten ja vihannesten ohessa Eppu Salminen ja Pertti Koivula tanssivat jotain sambantapaista jättiläisrapuina. Parhautta!

Toinen puolisko oli vähän pelottavampi, ainakin edessämme istuneen pikkumimmin mielestä. Hirviöllä oli jälkipuoliskolla selvästi suurempi osa ja tulimmekin kiinnittäneeksi huomiota hirviön ääneen: niin suureksi ja pelottavaksi kaveriksi se lauloi aika korkealta – tosi hyvin mutta hirviöksi melkein turhankin heleästi. Toinen puolisko huipentui hienoihin temppuihin ja efekteihin. Ja sit ne pussas!

Mutta kaiken kaikkiaan viihdyttävä musikaali, suosittelen HIRRRVIÖsti (mutta en alle kouluikäisille)!