Enkelin uudet vaatteet

Syöpöttelimme eilen noin tusinan kokoisella porukalla mielettömän hyviä herkkuruokia ja oikein useampaa sorttia. Illan otsikko oli ”miehet kokkaa, naiset syö”. Olut ja lammas olivat ruokalajien kantava teema ja oijjoi kun oli hyvää. Jopa lammasmakkaroiden kylkiäisenä ollut hapankaali maistui herkulle, kun sitä oli muhitettu oluen kanssa pannulla.

Ilta meni niin intensiivisesti syöpötellessä, että siskoni soittoyritykset menivät täysin ohi. No, kuulumisten lisäksi hän kertoi, että voisin julkaista edellisen postauksen kuvamysteerin kokonaisuudessaan jo nyt ilman, että se häiritsisi hänen joululahjasuunnitelmiaan. Kiitoksia siitä. Joten parlevuu, tässä, enkelin uudet vaatteet.

Malli: siskoni päästä
Materiaalit: askarteluhuopa, höyhenet, rautalanka, liima
Kommentti: kaunista helposti ja nopeasti


En muista ihan tarkkaan, miten alkuperäinen versio oli tehty, mutta itse leikkasin mekon huovasta niin, että olkaimet olivat toisissaan kiinni ja pitkät sivut liimattiin yhteen. Voishan ne ommellakin. Korkeudeltaan mekko on noin 10 cm. Mekon malli on suunniteltu niin, että sain kolme mekkoaihiota yhdestä A4-kokoisesta huopatilkusta. Sorruin siis ostamaan Tiimarin ylihintaisia huopalevyjä koska Eurokankaassa ei ollut valkoista huopaa. Alkuperäisessä versiossa mekon alareuna oli ”pitsisempi”, koska se oli leikattu kuviosaksilla, mutta koska en moisia omista, on minun versioni helma suora. Höyhenet on ihan vaan liimattu selkään. Henkari on taiteltu näppituntumalla rautalangasta. Messinginvärinen lanka toisi tietysti hienostuneisuutta henkariin.

Näitä vois varmaan ripustella joulukuuseenkin. Tai mihin vaan.