Kuula ja wuntsikka

Viikonloppu vierähti Laiskan Jaakon ralli -partiotaitokisoja järjestellessä. Vettä lotkotteli koko lauantaipäivän, mutta sunnuntaina paistoi jo aurinko.

Meikäläinen vanhana 3d-mallintajana (niin varmaan) oli suunnitellut rastin, jossa piti rakentaa 30 grillitikusta ja narusta noin puoli metriä halkaisijaltaan oleva kuula (tai siis himmeliltä se kyllä näytti). Aikaa sai käyttää 45 minuuttia. Kuulaa piti vielä heittää ja osan tehtävän pisteistä sai heiton pituuden mukaan. Itse kuula (ehjyys, mittojenmukaisuus, sun muuta) arvosteltiin vasta heiton jälkeen. Piti siis tehdä rankkoja valintoja, heittääkö voimalla ja pitkälle, jolloin kuula saattoi vähän kärsiä vai tyytyäkö lyhyempään heittoon, jolloin ehjästä kuulasta saatavat pisteet olisivat korkeammat.Viime viikko meni muutenkin kisa-askarteluja nysvätessä. Tässä pahvista, paperista ja puuvillanarusta askarreltu rallihenkinen Wunderbaum-kisamerkki.


Kisamerkkiwuntsikka ei juurikaan löyhkännyt (korkeintaan miedolle tarraliimalle), mutta oli meillä kyllä yksi tehtävä, jossa piti yhdistää Wunderbaumin haju ja nimi. Erottele siinä sitten Savannah Heat, Victory Lane ja Watermelon hajun perusteella toisistaan. Jostain kumman syystä tyttövartiot pärjäsivät tässä tehtävässä poikia paremmin. On varmaan teininä tullut muisteltua kaiholla, että en ikinä unohda Peran Corollan Honeysuckle-tuoksua.