Kädentaito-messut

Kävin aamulla äitini kanssa Kädentaito-messuilla Wanhassa satamassa. Osutimme itsemme mestoille heti kymmeneksi, mikä olikin loistava ajoitus. Maksutiskille jonottaessamme takanamme olleet rouvat antoivat meille ystävällisesti lippusen, jolla pääsi sisään kaksi yhden hinnalla – eli jos nämä hyvät haltijattaret tätä lukevat, niin kiitos vielä tuhannesti!

Ehdimme käydä kaikki kojut jotakuinkin läpi ja vieläpä pysähtyä ja syventyä mielenkiintoisille pisteille. Mutta enempikin aikaa olisi saanut kulumaan. Äitimuorin juna kuitenkin lähti takaisinpäin jo puoli yhden maissa, joten tämä oli tällainen huippuunsa viritetty tehokas äiti-lapsi-tapaaminen. Mutta mikäs siinä, kivaa oli. Ideoita jäi takaraivoon hautumaan ja ostin kyllä jonkin verran tarvikkeitakin.


Kelta-vihreän kampalangan ja vihreän lenkkimohairin ostin jonkinmoista huivinretaletta varten en kyllä muista mistä kojusta (Taito-lehden ständin vierestä – ajattelin tilata lehden, koska se ei vaikuta sellaiselta lässytykseltä kuin valtaosa käsillä tekemisen lehdistä). Etualalla oleva sinikirjava mohair on ihanan sileää ja ohutta, se jäi käteen Emo-tuotannon viereisestä kojusta, jonka nimeä en myöskään muista. Pulju avaa joka tapauksessa pian nettikaupan osoitteeseen lankakauppa.com (jossa tällä hetkellä kaupitellaan jotain ihan muuta kuin lankaa). Mohairista neulon glitter-addeilla reikähuivin. Turkoosihtavaa Kamenaa (4 vyyhtiä) ja mustaa Naturgarnia (3 kerää) sai niin halavalla Sypressistä, ettei sisäinen sulovilenini voinut jättää niitä sinnekään.

En nyt oo ihan varma, että jäikö miuta harmittamaan parit langat, joita en sitten kuitenkaan ostanut: Toikan ärskyn vihreä villa-alpakka ja sen ihme lankakauppa.comin villavyyhti, joka näytti ihan vesiväreillä värjätyltä. No, mitä näitä murehtimaan, kyllä kusti polkee jos niikseen on.

Yksi juttu mikä järjestelyissä mielestäni mätti, oli tapahtuman nettisivut. Ensinnäkin ne oli vaikea löytää – Wanhan sataman sivuilta ei päässyt mihinkään informatiivisille sivuille. Tuokin sivu, josta löysin aukioloajat, oli osittain vanhentunut (sivun yläosa kertoi tämän vuoden messuista ja alaosa viime vuoden). Lisäksi olisin kaivannut kunnollista näytteilleasettajien listaa ja linkkejä heidän omille webbisivuilleen. Wanha satama paikkana oli ihan ok, vaikkakin ehkä hieman ahdas. Sen ainoan kerran kun olen tätä ennen käynyt Wanhassa satamassa, kyseessä oli Rakennusinsinööripäivät muutama vuosi sitten. Voin kertoa, että naisten vessaan ei tuolloin ollut ihan yhtä paljon jonoa kuin tänään. Mutta ensi vuonna nämä messut pidetään kuulemma Messukeskuksessa.