Porvoon nukke- ja lelumuseo

Tiistaina kävin ulkoiluttamassa siskoni kanssa kärpäspaitaa Porvoossa. Luurasimme vanhassa kaupungissa ja kävimme pällistelemässä varmaan jokaisessa putiikissa. Ja Brunbergin suukkojahan oli tietysti ostettava.

Vierailimme myös nukkemuseossa. Se oli ehkä pelottavin museo ever, missä oon vieraillut. Huuuuh. 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ”hienot nuket” (sellaset, joilla liikkuu raajat tai silmät) on miusta vaan jotenkin ihan tosi kammottavia. Voin vaan kuvitella, millasia tikaritappeluita ja tukistusmatseja ne ottaa aina pimeän tullen, kun museon ovet ovat sulkeutuneet. Oispa kauheeta jäädä yöks loukkuun sinne.

Ehkä kauheimpia oli kaksinaamaiset nuket, joilla oli siis kummallakin puolella päätä kasvot. Hattu ja hatunreunaan ommeltu otsatukka peitti aina sen pärstän, joka ei ollut käytössä. Ja oli siellä yksi kolmikasvoinen nukenpääkin. Horroria koko rahan (sisäänpääsy 2 e) edestä!