Lehtikatsaus

Posti-Kustilla on näköjään ollut viimisen vuorokauden aikana paljonkin annettavaa tähän huusholliin.

Kun eilisiltana vihdoin raahustin kotiin päivän seikkailujen jälkeen, huomasin että Image oli tullut. Kansi näytti ihan lupaavalta, mutta moni kakku päältä kaunis. Ensimmäinen houkutteleva artikkeli oli sivulla 30jotain ja se kertoi turkulaisista kaupunkikulttuurin tekijöistä. Imagen viimeaikaista tasoa todellakin kuvaa se, että eka kiinnostava juttu on vasta kymmenien sivujen uumenissa ja kertoo turkulaisista!

Ja siinä turkulaisesittelyssäkin pisti silmään Tatu Hiltusen nimi. Hiltunen on nuori (ja epäilemättä lupaava, mutta tällä koulutuksella on vaikea sanoa lupaavuudesta mitään, miulla on vain sellainen näppituntuma) taiteilija, joka on mm. tämän vuoden Fotofinlandia-finalisti. Olin bongannut Hesarista jutun Hiltusen kuvista jo jokunen aika sitten, mutta sitten Hiltusen huippuja töitä olikin tuttavani Ollin ja parin muun arkkariopiskelijan Parasit3-gallerian avajaisissa ja sittemmin samassa paikassa viime Taiteiden yössä. Tässä Ylkkärin juttu herttaisesta galleristista.

Toinen ja viimeinen kiinnostava juttu Imagessa olikin taas noin 30 sivun päässä: Jaakko Teposta, Ruikonperän multakurkusta. Loistavaa! Muistinkin yllättäen hirmuisesti Jaakko Tepon laulujen sanoja, vaikka en oo kuullut niitä ainakaan 15 vuoteen kuin ihan pari hassua biisiä vaan. Tuli ihan lapsuus mieleen. Ja siitäkös joku voisi kauhistua, mutta kyllä, lapsuuteeni kuuluivat myös Jaakko Tepon laulut. Viime jouluna tein iskälle joululahjaksi Jaakko Teppo -t-paidan. Äidille tein Humphrey Bogart -paidan, joten kumpikin saivat omanhenkisensä lierihattuisen kulttuuripersoonan.


Tämän aamun Hesarissa oli myös mielenkiintoista luettavaa. Hyviäkin mainoksia oli palkittu Vuoden huiput -kisassa. Nuo kisakategorioiden nimet platinahuippu, kultahuippu ja hopeahuippu menevät kyllä vähän överiksi. Stimangihuippu. Jäävuorenhuippu. No ehkä niissä piili joku vitsi, jota en tajunnut.

Hesarissa oli juttu myös Henrik Saxgrenin Sota ja rakkaus – maahanmuuttajia Pohjoismaissa -näyttelystä, joka on Kaapelitehtaalla. D-osassa oli mielettömän hienosta kodin sisustuksesta, jossa oli just oikee asenne: jos kerran maailmassa on värejä, niin miksei niitä käyttäisi! Tähän meidän vuokrakämppään ei kyllä viitsi enempää maalia sutia, sillä yksi seinä on jo limenvihree ja toinen oranssi. Mutta omaa ei kyllä viitsi vielä ostaa, varsinkin kun esim. eilisessä(kin) Rakennuslehdessä(kin) uumoiltiin ennätyspulleaa asuntojen hintakuplaa.

Hesarin sudoku-sivulla oli vielä kirja-arvio Annukka Mikkolan Käsityön pikkujättiläisestä, joka on ehkä hommattava, vaikka se maksaakin yli 60 euroa. Nyt-liitteessä oli juttua teinien askartelupaskartelusta, tai siis swappailusta ja decoilusta. Meikäläinen on siis niin out ja nevari näissä nykyajan nuorten (tätä fraasia käyttävät vain henkiset mummot, siis minä) jutuissa, mutta kyllä toi nyt näyttäis virpomavarpujen askartelun voittavan. Hatunnosto swappareille (taipuukohan se noin)!

Hufvudstadsbladetiin (jonka tilasin puhelinmyyjältä ruotsiks!) tai muihin lehtiin en oo uskaltanu ees tarttua, sillä nyt pitää jatkaa tenttiin lukemista.